Johan Jureskog, burgarmästaren, kungen av hamburgare,
kortintervjuas i det senaste numret av ”Buffé”, ICA:s gratistidning till
stamkunder.
Johan berättar att den absolut godast burgaren han någon sin
käkat, något han gjorde i TV-serien ”Världens bästa burgare”, serveras på
Minetta Tavern i New York och består av färs och karamelliserad lök i ett
briochebröd. Ingenting mer – punkt!
”Enkelhet är oftast bäst”, säger Johan.
Han erbjuder därefter tidningens läsare tre recept på
egenkomponerade burgare. En vego-, en kött- och en kycklingburgare.
Vegoburgarens ingredienser är 22 till antalet, kycklingvarianten
innehåller 21 och köttditon 18.
Bara av att studera recepten får jag avsmak och direkt olust
att försöka mig på ens ett enda av dem.
Att leva som man lär är uppenbarligen inte en fungerande devis
i det Jureskogska köket.
När enkelheten förvandlas till dumhet så är halva matnöjet
borta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar