19 juni 2020

Johan Jureskog - burgarkungen - motsägelsefull


Johan Jureskog, burgarmästaren, kungen av hamburgare, kortintervjuas i det senaste numret av ”Buffé”, ICA:s gratistidning till stamkunder.

Johan berättar att den absolut godast burgaren han någon sin käkat, något han gjorde i TV-serien ”Världens bästa burgare”, serveras på Minetta Tavern i New York och består av färs och karamelliserad lök i ett briochebröd. Ingenting mer – punkt!

”Enkelhet är oftast bäst”, säger Johan.

Han erbjuder därefter tidningens läsare tre recept på egenkomponerade burgare. En vego-, en kött- och en kycklingburgare.

Vegoburgarens ingredienser är 22 till antalet, kycklingvarianten innehåller 21 och köttditon 18.

Bara av att studera recepten får jag avsmak och direkt olust att försöka mig på ens ett enda av dem.

Att leva som man lär är uppenbarligen inte en fungerande devis i det Jureskogska köket.

När enkelheten förvandlas till dumhet så är halva matnöjet borta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar