20 augusti 2011

Laglig cannabis? Nej tack!

Veckan på DNs Insidan har bjudit på en artikelserie om och mot Cannabis. Drogliberaler av alla slags typer har strömmat till och stormat mot artikelförfattarna.

Några citat ur artiklarna:

Mån 15 aug: ”Att alkohol beskrivs som farligare beror på att det är fler som dricker. Om lika många rökte cannabis skulle det ses som ännu farligare.” ”Tar du cannabis befäster du inte de fina ögonblicken i livet (…). Du får en teflonhjärna”.

Tis 16 aug: ”Ungdomarna anstränger sig ofta hårt för att rättfärdiga missbruket. De som är inne i cannabiskulturen är som regel pålästa. De har sökt information som gynnar deras egna ståndpunkter.” ”Personer som röker regelbundet stoppas ofta upp i den sociala utvecklingen.”

Ons 17 aug: ”…problemet när man röker mycket är att man blir helt nöjd bara man har sitt hasch. Om något blir fel så struntar man i att fixa det. Pajar tv:n köper man ingen ny. Är kläderna skitiga bryr man sig inte om att tvätta dem.”

Tor 18 aug: ”Jag hade plågsamma syn-, hörsel- och känselhallucinationer. Den vanliga tids- och rumsuppfattningen var satt ur spel.”

Ovanstående räcker för mig för att jag ska inse att en legalisering inte är rätt väg att gå. Trots att jag vet att det finns horder av människor därute som är av en annan uppfattning.

Att narkotiska medel används som medicin har jag däremot inga bekymmer med. För en patient med svår smärta kan ett morfinbaserat läkemedel vara räddningen och en ms-sjuk patient som känner sig bättre av en cannabisbaserad munspray ska verkligen ha möjlighet till en sådan behandling.

7 kommentarer:

  1. Det finns en anledning till att en hel del personer har "stormat" mot artikelförfattarna. Artiklarna innehåller många rent befängda påståenden som inte backats upp med källor, utan tycks handla mer om artikelförfattarens/intervjuobjektets personliga tro. Framställningarna i artiklarna är inget annat än gammal god skräckpropaganda, något som man tycker att vi borde ha växt ifrån år 2011. Bortsett från alla faktafel så är beskrivningen på "knarkare" rena nidbilder som för tankarna till 30-talets Tyskland.
    Om du verkligen vill bilda dig en objektiv uppfattning om huruvida man ska frihetsberöva människor för att de brukar cannabis, så borde du kanske använda dig av andra källor än svensk media. Svenska myndigheter kan knappast ses som speciellt tillförlitliga heller, då de gjort det mycket klart vad deras policy är. Det spelar ingen roll om det de säger råkar gå tvärt emot internationell expertis - man håller fast vid sin ståndpunkt ändå. Delar av Åklagarmyndighetens senaste rapport vad gäller olika drogers risker var exempelvis rent pinsam att läsa.

    Jag skulle snarare rekommendera att man läser om (modern) internationell forskning i ämnet och även om legaliseringsfrågan i ett större sammanhang, då det inte bara handlar om de eventuella skador brukarna kan råka ut för utan även hur vår repressiva politik påverkar samhället i stort.

    Jag kanske snabbt bör tillägga att jag själv inte är en cannabisbrukare, så jag hoppas att jag inte kommer att viftas bort som ännu en "teflonhjärna" ;)

    SvaraRadera
  2. Vill du ha lite mer objektiva fakta så råder jag dig att läsa rapporten från Global Commision on Drug Policy som är skriven av bland andra Kofi Annan. http://www.globalcommissionondrugs.org/Report

    SvaraRadera
  3. "Ovanstående räcker för mig" säger Jens utan att kontrollera huruvida "ovanstående" är med sanningen överensstämmande.

    Anledningen till att munsprayen tillåts är INTE att den är mindre "beroendeframkallande" än vanlig cannabis, den tillåts för att den är tillverkad av ett stort företag med tillhörande lobbyister. Oavsett om man använder cannabis för att det är kul eller för att man har värk mm är jag övertygad man får en bättre effekt att röka en gammal hederlig feting än någon löjlig spray, jag har även pratat med ms-sjuka om detta.

    Ska man läsa på om narkotiska preparat så ska man INTE vända sig till svensk media :) det lär du dig snabbt om du skulle vilja lära dig mer om detta ämne.

    SvaraRadera
  4. alla dina argument är argument mot cannabis.. det är faktiskt helt ointressant huruvida du tycker cannabis är bra eller dåligt, folk röker och kommer fortsätta röka oavsett.

    däremot kommer inte en krona hamna i statskassan, utan de trillar in hos kriminella gäng istället.. och de som får problem kastas i fängelse istället för att få hjälp.

    SvaraRadera
  5. Som tidigare nämnts: Läs på om ämnet om du ska behandla något ur detta ämne.
 Cannabis är typ det enda som lugnar ner mig.
Mycket trevligt då den är ren och utan "tillsatser" som är mycket farliga.
I och med att det är olagligt så är det som så att kriminella har hand om denna "bransch", rakt ner i deras fickor.

Deock vill jag även påpeka att om man MISSBRUKAR Cannabis så är det problem. Då orkar man inte göra mycket och blir en passiv medborgare med stort sug efter att röka röka o röka o leta mer röka, man blir bland annat paranoid och lite "skruvad" i detta fall.
Men skilj på att bruka och att missbruka!

Vet du varför det förbjöds från första början?



    http://documentaryheaven.com/pt12-hemp-revolution/
http://documentaryheaven.com/pt22-hemp-revolution/
http://documentaryheaven.com/cannabis-the-evil-weed/
http://documentaryheaven.com/if-drugs-were-legal/

    Slutsats: Det kan vara bra och det kan vara dåligt beroende på hur man använder det.

    SvaraRadera
  6. Man kan diskutera hur vårat Folkhälsoinstitut får sin "forskningssammanställning" ifrån. Detta är en forskingsrapport från Dr Lester Grinspoon, professor i psykiatri på Harvard Medical School under 45 år.

    Läs sida 3, stycke 7)
    http://norml.org/pdf_files/brief_bank/AFFIDAVIT_OF_LESTER_GRINSPOON_MD.pdf
    "Over a century of research reveals that marijuana does not cause mental illness."

    Den som orkar ta sig igenom hela rapporten kommer bli chockad. Han visar varför i princip alla rapporter och undersökningar angående cannabis är felaktiga och varför.

    SvaraRadera
  7. Ha lite medkänsla, jag har en vän med MS som blir förgiftad av mediciner, och motmediciner, för alla biverkningar mm.
    Och han blir aldrig bra, går inte på detta sätt.

    Jag tycker dom som har MS är värda en chanse, i England får dom en joint på morgonen och en på kvällen, och slipper all medicin, och får leva ett helt normalt liv.
    Dags att utplåna fobier, och dåligt rykte om THC nu.

    SvaraRadera