26 augusti 2011

Fortsatt ordbajseri från (S)

I vad som framstår som ett desperat försök att väcka sympati för partiet skriver i dag sossarnas Juholt och Waidelich på DN Debatt.

Precis som tidigare under sommaren är de mycket vida visionerna många och löftena står som hagel i backen.

Konkretionerna lyser dock, precis som tidigare, med sin frånvaro. I stället svänger sig duon med flumformuleringar som ”ineffektiviteter i ekonomin” och att vi alla drabbats av ”andra höjda kostnader” utan att de med ett ord försöker specificera vad de menar.

Riktigt bisarrt blir det när de säger: ”Genom väl avvägda ekonomiska stimulanser kan vi hålla hjulen i ekonomin snurrande och säkra statsfinanser”. Med en partiledare som fortsatt hänvisar till den skuggbudget de ska presentera senare i höst och med en ekonomisk talesman som på flera punkter inte verkar dela uppfattning med sin partiledare så är det svårt, om inte omöjligt, att ta duon på allvar.

I avslutningen av inlägget konstaterar de båda: ”Det oklara ekonomiska och parlamentariska läget kräver att vi har förmåga att samla oss och göra rätt saker.”

Hittills har inte sossarnas nya ledningsskikt visat på denna förmåga och jag fortsätter att tvivla på att en sådan klarsyn inom överskådlig framtid kommer att ”drabba” dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar