29 november 2010

Trist, tristare, svenska julkort!

8 av 10 svenskar säger sig vilja ha gamla hederliga julkort i brevlådan i stället för sms-hälsningar eller mailvarianter.
Jag tillhör absolut majoriteten men känner mig en smula uppgiven. Efter en runda på stan med besök i, jag vet inte hur många, butiker kan jag konstatera att julkortsmarknaden i Sverige tycks ha stagnerat någonstans i början av 60-talet!
Hur många julkortsproducenter finns det som säljer sina produkter i vårt land? 2? Eller kanske 3? Det är, nästan, utsiktslöst att hitta julkort med nya, roliga, annorlunda eller vackra motiv. Det är samma gamla kort som vi sett ett otal år, samma gamla tomtar och samma gamla domherrar som nu släpas fram i butikerna. Och det verkar som om 9 av 10 butiker har samma leverantör! Hur kul det än är att få julhälsningar från nära och kära så blir det rätt oinspirerat när flera av julkorten bär samma motiv.
Efter att ha letat i butikerna ett par timmar så tänkte jag att jag skulle söka på nätet. Jag hade någon, ogrundad, förhoppning om att jag skulle hitta ett stort och varierat sortiment att välja från. Men icke då! Att googla på julkort gav inte ett dugg förutom företag som gärna vill göra julkort av mina egna foton. Det var inte det jag sökte!
Efterlyser större konkurrens i julkortsbranschen! Tänk om vi t ex hade några kortgiganter från det stora landet i väster som ville vara med och slåss om oss, 80%, som vill ha julkortstraditionen kvar!

1 kommentar:

  1. Hej! Gå in och titta på www.mof.se (mun-och fotmålade julkort) så finns massor av fina!

    SvaraRadera