24 januari 2020

329 riksdagsledamöter är emot bröllopsresor!


I Sveriges lagstiftande församling Riksdagen, som i dagar som dessa borde ägna tanke- och beslutsmöda åt många utmaningar vårt vackra land står inför, så silas det mygg och sväljs kameler.

Om Sverigedemokraterna får man tycka vad man vill, jag är inte sympatisör, och när riksdagsledamoten Paula Bieler (SD) inom kort ska gifta sig och påbörja en helt ny del av livet så gör hon som förskrivet: Hon söker tjänstledigt för att kunna åka på bröllopsresa.

Det är Altinget som skriver om ärendet och Expressen citerar.

Hade Bieler fått ledigt enligt sin ansökan hade hon inte uppburit något arvode och någon partikollega hade fått ta hennes plats under tiden hon är borta.

Riksdagen fick rösta i ärendet – varför ska kammaren avgöra vem som ska vara ledig – och hela 329 ledamöter tryckte på nej-knappen, däribland alla Paulas partikamrater.

Uppenbarligen har ingen av de 329 nej-sägarna någon som helst empati och uppenbarligen saknar de all egen erfarenhet av att vilja fira något stort och personligt.

Nu kommer Bieler dra iväg på sin bröllopsresa i alla fall. Hennes stol i Riksdagen kommer att stå tom och hon kommer att uppbära hela det arvode hon enligt regelverket helt riktigt ville avsäga sig.

Grattis Paula till din kommande högtid och en underbar bröllopsresa önskar jag dig trots att jag inte delar din och ditt partis politiska agenda.

Du försökte göra rätt men röstades ned! Det är obegripligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar