12 juli 2019

Gay-paret som hyllas som exemplariska föräldrar


I samband med den nyligen avslutade Pride-festivalen i San Francisco så skrev flera av världens media om Eduardo och Rio.

Vad jag kan finna är det ingen svensk media som funnit storyn tillräckligt lockande. Om detta beror på ointresse, någon slags fobi varav en omnämns senare i detta inlägg eller bara en tro på att alla i Sverige har samma fobi som de själva låter jag vara osagt!

Rio beskrivs som den lugne av de två, ja rent av som ”oflaxande.” Detta medan Eduardo gärna vill synas och gör allt som står i hans makt för att få uppmärksamhet. Kanske är det därför de båda kompletterar varandra så bra. De har varit ett par i fem år.

Paret hyllas som exemplariska när det handlar om uppfostran av nya generationer. De senaste åren har paret uppfostrat fyra nya medlemmar av familjen och samtliga ungdomar lär ha vuxit upp till mogna individer med stora kunskaper i hur det är att vara vuxna, ansvarstagande och nyfikna inför det som komma skall.

Det perfekta föräldraparets senaste fosterbarn heter Winston och är två år gammal. Det påstås att Winston kommer att förklaras vara vuxen inom det närmaste året.

Allesammans tillhör familjen Magellan-pingviner, en hotad pingvinart där San Franciscos Zoo satt sin ära i att tillse att arten fortlever.

Pingvinexperten Eva Solano säger till den amerikanska TV-kanalen CBS att så fort de numera finner ett ägg som vars riktiga föräldrar inte vill eller kan ta hand om så får Rio och Eduardo chansen. En chans herrarna tar till vara på allra bästa sätt.

Barnet Winston går just nu i ”fiskeskola” och inom kort är det dags för den årliga ”Pingvinmarschen” då flocken av alla ungar för första gången ska få träffa sina andra släktingar. Det är så gulligt beskrivet att jag nästan smäller av!

Jag undrar vad Trump har för twittrande att komma med i ämnet? Troligen något nedlåtande. Lika nedlåtande som sprunget ur halsarna på alla de homofober som fortsatt känner sig kränkta och sekundärkränkta över andras förmåga till kärlek, relationer och familjeliv. Homofober som ofta brukar påstå att ingen annan art än människan har förmågan till samkönade relationer. Så patetiska dessa töntar är!

Nästan lika patetiska är svensk media som inte tagit chansen att berätta en fin historia.

Heja Eduardo och Rio! Ni är nya idoler för mig. Och, är jag övertygad om, för många, många andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar