8 oktober 2018

"Allt för Sverige" - sämsta avsnittet hittills!


Gårdagens avsnitt av ”Allt för Sverige” kan vara det absolut sämsta av alla under de snart åtta säsonger vi kunnat följa amerikaner på jakt efter sina rötter.

Susan ”Suzy” Snyder var en av två som slogs ut i går. Henne har vi inte fått se så mycket av i de tidigare avsnitten och vi har heller inte fått ta del av hennes egen dag då hon fick veta mer om sina anfäder.

I stället fick vi följa gänget, under en eon av tid, när de campade vid en sjö i Norrlandsinland. 
Det plinkades på gitarr och blåstes såpbubblor utan att något som helst intressant hände.

Troligen gick någonting väldigt snett under dagarna i Norrland. Kamerateamet kanske fick härdsmälta, producenten gick ned i spagat bland blåbärsriset och litet till!?!

I eftertexterna fick vi veta att Suzys dag fanns att se på SVT Play. Jag tittade på detta inslag och kan konstatera att Suzy varken grät eller blev känslomässigt rubbad av att ta del av sin familjs historia. Tvärtom log hon mest hela tiden eftersom det inte fanns något elände att hämta.

Jag tänker att det är just detta, att Suzy inte brakade samman i tårar, som fick SVT att klippa bort henne och i stället visa såpbubbelblåsning!?!

Jag gillade Suzys medverkan trots att vi fick se alltför lite av henne!

Att SVT tror, och förmodligen har helt rätt i, att svenska folket vill se lidande och tårar är helt i linje med svenska folkets val till ”Sommar i P1”, där den med mest elände i bagaget ständigt röstas fram som lyssnarnas val. Att ta del av någon annans framgång ligger inte för Jantes folk!

Med detta sagt är det därför märkligt att fredagar och lördagar i SVT fylls av urbarnsliga lekprogram där vuxna ”kändisar” gapflabbar sig rödmosiga av varandras tramsiga fjanterier.

”Allt om Sverige” börjar bli tjatigt, fantasin hos programmakarna på public service har sedan länge gått i stå, men än så länge står jag ut några avsnitt till. I alla fall om de är bättre än det uslaste programmet hittills; Det som sändes igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar