13 oktober 2018

Alliansens svek mot Stockholmsväljarna ett förräderi!


Genom Stockholmsförorten Örby har det byggts en "motorväg." För cyklister! Nu tillbringar jag inte så mycket tid just i Örby men det händer att någon av mina långpromenader passerar igenom den slitna och ganska sömniga stadsdelen. Hittills har jag aldrig, och jag menar verkligen aldrig, sett en enda cyklist på den tvåfiliga cykel-autostradan!

Att allianspartierna nu kommit överens om att ta över i Stockholms stadshus tillsammans med Miljöpartiet, på bekostnad av ett stort antal snabbt svikna vallöften, är, med Örbys cykelkommunism i åtanke, ett självmordsprojekt!

Nej till Vinter-OS, nej till Bromma flygplats, ja till cykelmiljard och ja till s.k. klimat- och miljözoner är bara ett första skrap på mandatperiodens nitlotter!

Att den östliga trafikförbindelsen blir ett stort NO-NO under mandatperioden är nog ändå det allra mest sorgliga.

Den kompletta cirkeln runt stan kommer förr eller senare att tvingas fram, inte minst av miljöskäl när det gäller luften i innerstaden och att nu skjuta projektet med den östliga förbindelsen på framtiden är inte bara ett ekonomiskt feltänk. Det är ett förräderi mot många borgerliga väljare.

Daniel Helldén (MP) torde garva varje dag han framöver går till stadshuset. För inte tror jag att han cyklar! Exemplet med Örbys öde cykelbanor riskerar att få flera efterföljare som omöjliggör en vettig trafiksituation i det som är Sveriges huvudstad.

Allianspartierna borde sannerligen ha tackat nej till Miljöpartiet i stället för att av ren maktlystnad välja bort ett antal av frågorna som vår stad så väl skulle ha behövt hantera men som nu parkeras i oanvända cykelställ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar