26 oktober 2018

Edward Blom är Ebenezer Scrooge innan uppvaknandet!


Gustaf Reinfeldt, son till tidigare statsministern Fredrik med samma efternamn, vållade för ett par veckor sedan ett litet uppror när han deklarerade att oktober är månaden då han börjar fira jul! Julgranen tas fram och pyntandet påbörjas.

Sofia Wistam, programledare och fotograf, spädde på genom att stolt sprida info om att hon just klarat av det första lussebullebaket!

Jag säger bara; Heja Gustaf och Sofia!

En som upprörs över mycket och särskilt i detta fall är Edward Blom, kulturvetare och matvrak. Han går till storms, i Aftonbladet, mot det han anser vara ett förfall och med någon slags teori om att allt har sin tid och att julmust i livsmedelsbutikerna redan nu är dekadent så försöker han övertyga mig och andra om här ska minsann inte tas ut något julmys i förskott och framför allt inte över någon längre tid.

Jag tänker att jag skulle vilja veta vad Edward tycker om att jag tar en sill och nubbe på andra dagar än påsk- och midsommarafton? Är en kräfta eller tre i april okej eller?

Jag kanske inte är riktigt lika julnördig som Gustaf Reinfeldt men långt efter är jag inte.

Jag har just satt upp ljuskedjorna på balkongräcket och senast den 1 nov är det tändningspremiär för säsongen. Jag kan inte vänta mer än någon vecka till innan första knäck-koket går av stapeln och julmusiken kommer att strömma ut i min lägenhet snart nog. 
När det gäller det sistnämnda så kan jag berätta att jag har, jag vet att jag troligen är antik, sju för säsongen nya jul-CD som väntar på en första genomlyssning. Jag försöker behärska mig ett par dagar till men är inte alls säker på att det kommer att fungera!

I stället för att som Edward Blom ”rasa” så tänker jag att allt som gör människor glada, njutande och harmoniska borde vara var och ens egen rättighet att omsätta i någon slags verklighet utan att förnumstiga kulturvetare och andra ska komma med bannbullor!

I kväll begår jag därför premiär när det gäller mustdrickande till middagen.

Traditioner är viktiga! Därmed inte sagt att tidpunkten, då man påbörjar ett traditionellt firande av något slag, inte är tillåten att ändra står fast! Jag tror det kallas livskvalitet och är en mänsklig rättighet att göra tillvaron så bra som möjligt.

Sura på Edward; Inte en lussebulle före Lucia, Gud nåde dig om du klär granen före dan före dan eller tar ett glas bubbel före tolvslaget på nyårsafton!

Jag är övertygad om att jag själv, Sofia Wistam, Gustaf Reinfeldt och otroligt många fler har ett betydligt trivsammare liv än vad du har Edward! Men än är det inte för sent för dig att tänka om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar