14 juni 2018

SVT och SR oeniga om Trump?


När man slår upp en hemsida för någon medieredaktion och finner att det i toppen av sidan ligger en slags flash med rubriken ”Just Nu” – då vet man att här vankas storskalig scoop-journalistik. Eller?

När våra public service-företag, SVT och SR, under torsdagseftermiddagen, mellan klockan 16 och 18, publicerar varsitt ”Just Nu” som handlar om Donald Trump så skulle man kunna misstänka att telegrammen handlar om samma sak.

Så är nu icke fallet denna dag!

Medan SVT rapporterar att Trump nominerats till Nobels Fredspris så rapporterar SR att Trump stämts för oegentligheter i sin egen välgörenhetsstiftelse Donald J Trump Foundation.

Min spontana reaktion blir: Jahaja, och hur är det tänkt att jag ska tro? Trump betalar upprustning av en egen golfklubb för välgörenhetspengar och ska samtidigt premieras för att han skakat tass med mörkrets Kim, skrivit under ett uddlöst avtal tillsammans med och troligen lurat diktatorsskjortan av densamme…

En stunds eftertanke ger vid handen att public service-företagen trots allt inte är så enkelspåriga som många, inklusive denne bloggare, tycks tro.

Just i kväll är jag mest intresserad att veta mer om stämningen. Inte den mellan USA och Nordkorea utan den som Trump fått mottaga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar