22 december 2017

Kräk finns överallt!

Som medlem av den stora regnbågsfamiljen har jag i dag ont i hjärteroten.

En chef inom Stockholm Pride visar sig vara tidigare dömd för våldtäkt mot minderårig

Detta avslöjas bara dagar efter att vi fått oss till livs att en annan chef inom HBTQ-rörelsen anklagas för sexköp av minderårig.

De båda, som uppenbarligen påstått sig stå på barrikaderna för att killar och tjejer ska känna sig trygga i att kliva ut ur allsköns garderober, att två av samma kön ska få gifta sig, att likaberättigande är högt på agendan, visar sig vara brottslingar!?!

Jag tror att det kommer att visa sig att många människor bakom namnteckningar under metoo-upprop också kommer att visa sig vara annat än offer och konstaterar, inte så litet ampert; Kräk finns överallt!

Att företrädare inom regnbågens stora, märkliga och alldeles underbara (åtminstone oftast!) familj visar sig vara något helt annat än de utåt velat visa sig vara är dock mer än magstarkt.

Jag tänker på de minderåriga som utsatts för förfärliga övergrepp och tänker att den stundande julhelgen säkerligen kommer att vara allt annat än trygghetsfylld och full av kärlek för dem.

Vi har inte sett slutet på eländet, det är jag övertygad om. Snart nog kommer flera, ett antal, jämställdhets- och likabehandlingsivrare, som givits spaltutrymmen och som skrivit under upprörda upprop också att visa sig vara något helt annat än den bild som vi har av dem.

Det är bra att kräken tvingas upp till ytan. Det handlar om en djupgående byktvätt som måste genomföras.

Många är garderobsdörrarna inom HBTQ-världen som slamrar igen denna julhelg. För oss som påstår oss värna regnbågskärleken och trodde att vi 2017 hade kommit ganska långt är det bara att spola tillbaka bandet och börja om från början! Precis som det kommer att vara för många som ställt sig bakom metoo. Ohyggligt sorgligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar