21 oktober 2011

Moderaterna apatiska kommunistkramare?

Moderaterna håller partistämma.

Efter några veckor (månader?) med sosseturbulens i den högre skolan så vänds de journalistiska blickarna mot Örebro.

Katrine Kielos, ledarskribent på Aftonbladet, går i dag till frontalangrepp och anklagar Reinfeldt för att vara apatisk. Hon påstår, liksom många gånger tidigare, att vår regering lyckats göra oss nöjda och att detta är fel.

Jag kan förvisso tycka att det borde vara dags för nya politiska utspel från våra regeringspartier nu. Men sanningen är ju ännu den att oppositionen håller media fullt sysselsatta med alla sina märkliga turer.

Och alternativet till att vara nöjd är ju att titta på Kielos partivänner i sossarna som fortsatt lovar allt till alla men utan finansiering. Och har en partiledare som inte står upp för sina partivänner utan byter åsikt, lite hipp som happ, när så krävs.

Eric Erfors, ledarskribent på Expressen, vill också se mer aktivitet från Moderaterna och anser att de lyssnar för mycket på opinionen. Men vänta nu Eric, opinionen är väl vi väljare eller? Typ alla vi som valt vår nuvarande regering? Jag har svårt att se att det är ett problem att en regering lyssnar på sina väljare.

Den som vill ha en politiskt upp och nedvänd värld ombeds att kolla in Södertälje. Det moderata oppositionsrådet Marita Lärnestad har just besökt Södertäljes kinesiska vänort Wuxi. Lärnestad är liksom kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner (S), lycklig över att ha ett samarbete med Wuxi. De båda tror fortsatt på Södertäljes möjligheter till demokratiskt inflytande i Kina.

För bara några veckor sedan krävde Staffan Norberg (V), gruppledare, att staden skulle säga upp vänskapen med Wuxi. Staffan påpekade, helt riktigt: ”Jag tycker inte att kommunen ska samarbeta med en diktatur”.

Exemplet med Södertälje visar att det bakom en moderat kan gömma sig en liten kommunistkramare och vice versa!

Det bådar gott för en fortsatt spänstig politisk debatt även om jag just nu, åtminstone ett tag till, är nöjd!

1 kommentar:

  1. jo men man ska också stå för sina åsikter och säga vad man tycker det blir ju konstigt om man bedriver en politik som man inte tror på bara för att vissa väljare vill ha den politiken
    eller som en viss engelsman sa det finns dom som överger sitt parti för sin övertygelse skull och det finns dom som överger sin övertygelse för partiets skull

    SvaraRadera