1 oktober 2011

Medresenärerna från helvetet!

Ett större banarbete påverkar tågtrafiken till och från huvudstaden i helgen.

Jag hade sedan länge planerat en dagstur till Norrköping och redan när jag i god tid bokade biljetter blev jag införstådd med att mitt tåg skulle ersättas med buss på sträckan
Stockholm C – Södertälje Syd t o r.

Centralstationen fanns på morgonkvisten gott om uniformerad personal som upplyste vilsna själar om vart de skulle bege sig för att hitta bussarna. 5 minuter före utsatt tid rullade bussarna fram för den avgång jag skulle åka med. En kundvärd upplyste utanför bussen att endast passagerare med tåg mot Malmö, med stopp i bla-bla-bla skulle ta dessa bussar. INTE passagerare mot Hallsberg och Karlstad eftersom dessa inte skulle via Södertälje.

Väl ombord tar kundvärden mikrofonen och upprepar budskapet varvid tre resenärer förvånat ropar: ”VA?”, reser på sig, måste rota bland bagaget för att hitta sina väskor etc. När detta var avklarat kunde vi andra påbörja färden mot Södertälje. Väl där möttes vi av en brigad kundvärdar som visade vart vi skulle gå för att hitta tåget. En dam som steg av bussen före mig stoppade dock kön och sa: ”Jag ska till Karlstad!”
Då brast det för denne bloggare. Jag delgav ”tanten” en längre föreläsning som tyvärr inte lämpar sig i skriven form. Min harang innehöll dock delar som omfattade intelligens, ordförståelse, eventuella hörselproblem eller svårigheter att läsa en biljett. Om än i en något vulgärare ton…

Innan alla, som verkligen skulle med samma tåg som jag, hade kommit ombord så var vi 10 minuter sena. Serviceledaren inledde sitt hälsningsanförande med att konstatera just detta och tillade sedan 3 (T R E) gånger: ”För er som har anslutningar senare under resan ber jag att få återkomma cirka 10 minuter före varje station där vi har anslutningar”.

Biljettkontrollen påbörjades!

Fler än 10 resenärer, bland dessa en högt upphaussad, manlig, Dramatendiva, i den vagn där jag färdades ställde exakt samma fråga: ”Hur går det med min anslutning?”

Jag frågade en dam, en amerikanska, som satt bredvid mig och som inte kunde ett ord svenska om hon upplevt problem ”so far” men hon svarade att informationen varit exemplarisk!

Till SJ-personalen som arbetade i dag kan jag bara ge en stor eloge för ert tålamod! Det jag såg av er är att beteckna som stordåd!

I övrigt undrar jag om 40 års sossestyre har förstört folket i det här landet? Är svenskar en hord som helt saknar initiativförmåga? Som inte kan tillgodogöra sig information? Hur klarar människor av det vardagliga livet? Ni som uppträde som, och troligen är, idioter borde skämmas! Gå och kamma er!!!

I dag tvivlar jag, för ett ögonblick, på alla människors lika värde och om alla vuxna verkligen borde ha rösträtt!

1 kommentar:

  1. Nja, det är väl snarare under de senaste årens högerstyre som tågtrafiken totalt kollapsat. Moderater och andra högervridna förutsätter väl att alla åker med egen bil, och har man inte egen bil, ja då får man skylla sig själv!

    SvaraRadera