3 oktober 2011

Att tala är silver...

En politiskt intressant dag får man lov att säga…

Mats Odell deklarerade att han ställer upp som motkandidat till Göran Hägglund om partiledarposten i (KD), ”gubbe” mot ”gubbe”! Hade någon frågat mig så hade jag påstått att partiet behöver en pushig yngre förmåga för att ha en chans.

Dock hade jag inte tänkt att Marcus Birro skulle vara alternativet. Men oj vad fel jag hade. I drygt 16 timmar eller så var Marcus partiledarkandidat. Sedan kom han på att han lovat vara programledare i TV4 och insåg att de båda uppdragen troligen inte var kompatibla. Dock kunde han uppenbarligen inte tydligt nog kommunicera det. Siewert Öholm var, på SVT Debatt, tvungen att å Marcus vägnar förklara varför det inte skulle fungera. Som om vi inte hade förstått det redan innan….

Marcus partiledarambitioner kommer kort tid efter att han återvänt till Sverige. Detta i sin tur inträffade bara ett par månader efter att han emigrerat!! Ehh…i min värld betyder emigrera…just emigrera! Å emigrera var Markus tvungen att göra efter att han vållat uppståndelse med uttalande om unga flickor i rullstolar och svartmuskiga män!
Under eftermiddagen fick han sparken av TV4. Återstår att se om han är partiledarkandidat igen....

Herrar Juholt och Waidelich har å sin sida grabbflabbat sig igenom bortförklaringar om att det alls icke råder osämja i deras riksdagsgrupp angående skuggbudgeten.

Och Mona Sahlin har filmats när hon genomför en s k ”plankning”!

Vår Statsminister, Fredrik Reinfeldt, har på senaste tiden kritiserats för att han hållit för låg profil. I dag visar det sig att det kanske inte varit så dumt trots allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar