8 oktober 2010

Rumänien har inga homosexuella!?!

Jag har i veckan haft förmånen att vara med som åhörare på en större konferens om hatbrott! Konferensen är en del av ett EU-projekt som berör 9 huvudstäder i Europa. Föreläsarna är från vitt skilda organisationer och myndigheter. Det var en väldigt, väldigt intressant och mycket, mycket viktig konferens!
En av föreläsarna hade nyligen varit i Rumäniens huvudstad Bucharest. Han berättade att han där fick göra ett lite annorlunda upplägg på sin föreläsning som handlade om HBT-världen. Han sa att åhörarna satt som frågetecken och när han frågade om varför så sa en av dem: ”Vi förstår inte hur detta berör oss. Vi har ju inga homosexuella i Rumänien!”.
TÄNKA SIG…!!!
De frågeställningar som genast dyker upp i min skalle är: Hur är de politiker som befolkningen i EU valt till uppdrag i Bryssel och Strasbourg egentligen funtade??? Hur är det möjligt att ett av EU-länderna, kanske flera, har invånare som i allmänhet har denna uppfattning? Det är fullständigt otroligt och fullständigt absurt. Måhända det kan ställas högre krav på kommande medlemsansökande länder att de ska ha en smula högre nivå på synen på bland annat mänskliga rättigheter där HBT-frågor faktiskt finns på agendan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar