28 december 2019

Madeleine In Hwa Björk borde bli Adoptionsombudsman!


För den som inte lyssnade till P1 Vinter i går då kloka och ifrågasättande Madeleine In Wha Björk fick denne bloggare att förfasas, uppröras och knappt vågade mig på att andas så vill jag bara säga: Gör det! Programmet finner du här.

För alla de som allvarligt funderar på att adoptera borde programmet vara obligatoriskt innan någon adoption kan vara aktuell.

För de organisationer som sysslar med att hjälpa svenska singlar och par att bli adoptivföräldrar borde Madeleines Vinterprat vara en väckarklocka av sällan skådat mått!

Madeleine hänger ut Adoptionscentrum och sättet hon gör det på gör mig helt övertygad om att organisationen aldrig haft något på fötterna! Jag hoppas verkligen att det görs grävande uppföljande reportage som klargör hur organisationen lyckats presentera en tredje felaktig beskrivning av Madeleines bakgrundshistoria. Håret reser sig på mina armar när jag hör henne berätta!

När Madeleines berättar att hon i sin barndom satt med sina släktingar i en trappa hos mormor och morfar, de svenska adoptivmorfäldrarna, så var två av barnen adopterade från Chile och två från Sydkorea. Det har visat sig att tre av de fyra adopterade hade konstaterade felaktigheter i sina adoptionspapper.

Utan att veta säkert är det lätt att tänka att det intensiva adopterandet genom åren kan dölja så många felaktigheter, stulna barn, dåligt mående vuxna och personliga katastrofer så att det är svårt att överblicka.

Madeleine berättar att hon i dag är mer än rädd att skrämma bort man, barn, adoptivföräldrar och sin hyfsat nyfunna koreanska släkt bara genom att säga fel saker, fokusera på fel saker eller helt enkelt bara sväva iväg i tanken vid fel tidpunkt!

Jag hoppas att de som allvarligt funderar på att adoptera ett barn tänker till en extra gång. Möjligheten att du räddar ett barn som hade varit dömt på förhand till ett rikt liv är visserligen stor. Dock är risken att barnet är stulet, bakgrundshistorien förfalskad och adoptionsorganisationen lögnare uppenbarligen extremt stor. 

Det är ingen mänsklig rättighet att skaffa barn, varken på egen väg eller genom adoption.

Till Madeleine skulle jag vilja säga: Jag inser att tankarna kommer att rusa genom ditt huvud i resten av ditt liv! Vem är jag? Hur skulle mitt liv ha kunnat bli? Jag hoppas att du orkar omsätta alla dina erfarenheter i något större! Om det funnes en position som Adoptivombudsman vore du gjuten på posten! Någon som du skulle behövas på en post som tar till vara alla inblandades rättigheter och skyldigheter! Tusen tack för att du delar med dig av något jag inte hade en aning om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar