30 maj 2018

Gröna linjen hissar röd flagg!


En resa mellan stationerna Björkhagen och Rådmansgatan, på t-banans gröna linje, tar i normalfallet 17 minuter. I sommar kommer samma resa att ta upp emot en timme!

Stockholm äldsta t-banelinje behöver rustas upp, eller fortsätta rustas upp kanske är en riktigare benämning.

I Madrid var nyligen en av stadens t-banelinjer totalavstängd i ungefär ett år. Under tiden gjordes precis alla de arbeten som var nödvändiga för att trafiken ska fungera under åtskilliga år framöver.

I Stockholm väljer ansvariga i stället att hatti-fnatta litet här och där under flera somrar och det lär dröja eoner av tid innan vana kollektivresenärer och hitresta turister kommer att kunna njuta av snabba transporter till arbetsplatser och nöjen under sommartid.

För en resenär på Skarpnäcks-grenen av gröna linjen kommer sommarens arbeten att innebära en nära-döden-upplevelse med två tågbyten och två plattformsbyten, uppför trappor och nedför trappor, under resan in till city. Det är ingenting annat än en patetisk skandal!

Ett par ”snabbusslinjer” påstås ska avlasta men vi som varit med i några år vet att kaos bara är förnamnet på det som väntar.

Jag är sannerligen en förespråkare när det handlar om att fixa till som att bygga om Slussen och bygga nya t-banesträckningar men när vareviga sommar medför att allt och alla påverkas in absurdum är det inte längre okej.

Jag tänker på de hundratusentals kryssningsgäster som kommer till stan i sommar och som har hört hur fantastisk vackert Stockholm är och hur lätt det är att ta sig runt. De kommer att säga upp bekantskapen med dem som rekommenderade ett besök hos oss.

Förutom t-banestrulet har gatukontoret, också det högst sedvanligt, beslutat sig för att även denna sommar gräva upp i stort sett varenda framkomlig gata i huvudstaden. Den senaste veckan har SL meddelat på sin hemsida att de flesta innerstadsbussarna haft kraftiga förseningar och inställda turer p.g.a. trafikkaoset!

Så snart sommaren är över så ska de nya t-banesträckningarna börja sprängas och sedan har vi sju-åtta års byggnadsprojekt till framför oss innan Slussen och nya t-banan uppges vara klara.

Kanske är det då Götgatan ska grävas upp för att taket på t-banans linjesträckning där måste bytas ut eller så är det dags för röda linjen att stänga under otaliga somrar?

Om det senare vet jag intet!

Jag är dock tämligen säker på att jag inte hinner uppleva ett Sommar-Stockholm där både boende och besökare har möjlighet att njuta av skönheten utan att bekymra sig för om de alls kommer att komma fram dit de är på väg – än mindre komma fram i tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar