18 maj 2018

Arlanda Express är en skam!


I onsdags utspelades bedrövliga, och som jag konstaterar senare i detta inlägg, rent kundfientliga scener på Sveriges största flygplats, Arlanda.

Under många timmar under eftermiddagen och kvällen var alla former av tågtrafik omintetgjord p.g.a. en nedriven kontaktledning med efterföljande banvallsbrand i trakterna av Rosersberg.

Om den nedrivna elledningen var att betrakta som en ren olyckshändelse eller, mer troligt, som ett bevis på vår alltmer nedgångna järnväg låter jag vara osagt.

Jag själv skulle precis ta mig ned till Arlanda Express plattform i terminal 5 när beskedet kom att all tågtrafik var inställd.

Inom bara ett par minuter var all Arlanda Express-personal som bortblåst från flygplatsen. 

De hann dock med att sätta upp spärrband vid rulltrapporna innan de flydde från horder av strandsatta kunder.

Någon assistans från bolaget, som gärna höstar in 280 spänn för enkelresor men saknar all form av empati och problemlösningsförmåga, gick ej att erhålla på plats.

Några försök från bolaget att hjälpa sina kunder stod överhuvudtaget inte att finna! Det är absolut under all kritik och, jag har sagt det förut, det vore sannerligen på sin plats att bolaget befrias från sin ensamrätt att snabbtågsfrakta kunder non-stop mellan huvudstaden och flygplatsen!

Min hemresa från Arlanda, normalt avklarad på ca en timme, tog denna onsdagskväll mer än fem timmar då det var mer än timslånga köer till både flygbussar och taxi.

Taxivärdarna gav snart nog upp sina försök att få ordning på köerna då icke kedjeanknutna chaufförer sprang utmed kön och ropade efter ”någon som ska till Täby?” eller ”sällskap på fyra personer?”

Jag var inte imponerad!

Heder dock till flygbussarnas personal som var snabba med att sätta upp kö-band och som gjorde allt som stod i deras makt för att se till att trötta resenärer så fort som möjligt gavs möjlighet att komma närmare destinationen, även om det tog timmar!

Arlanda Express och deras personal är en skam!

Jag kommer för alltid att minnas det amerikanska paret, med förköpta Arlanda Express-biljetter i händerna, där mannen i paret upprört konstaterade (om Arlanda Express): ”Had this been in the U.S I would have met them in court, unless they paid me a fortune!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar