25 november 2012

Aruba är paradiset!

Tillbaka i Sverige igen efter ett par, absolut underbara, veckor på den karibiska ön Aruba!

Det var inte första besöket på ön och, förhoppningsvis, sannerligen inte det sista.

För den som söker fantastiska stränder, avkoppling, god mat, gudomliga drinkar, vänliga människor, bra shopping och en temperatur som aldrig lämnar intervallet 27-32 grader så är Aruba ingenting annat än paradiset! Thailandsälskare och andra Asienvurmare får ursäkta men…ni kan slänga er i väggen!

Aruba är ett självständigt land som ingår i det holländska kungadömet. Holländarna svarar bl a för försvaret av ön som ligger endast 26 km utanför Venezuelas kust.

Den lilla ön har drygt 100.000 invånare vars befolkning troligen är en av världens mest språkkunniga. Alla, i alla fall så gott som alla, på ön talar engelska, holländska och spanska förutom att de naturligtvis helst använder den karibiska ö-världens eget språk, papiamento. Det sistnämnda en blandning av en herrans massa olika språk.

På Aruba, som f ö kallas ”One happy Island”, existerar i stort sett ingen arbetslöshet och kriminaliteten är låg. Ön ligger utanför det s k orkanbältet och klimatet är stabilt året runt.

Två av öns stränder, det finns massor av vackra sådana, hamnar ständigt topp-3 på listan över världens vackraste playor. De gnistrande vita stränderna består av finmald korall som har den fördelen att den inte blir varm. Du kan således promenera i sanden, i gassande sol, utan att bränna fötterna av dig!

Trots att ön är ganska liten, ca 35 km från norr till söder, finns här mer än 500 krogar. Maten som serveras är i allmänhet alldeles utmärkt. Dessutom påstår sig ön ha världens godaste kranvatten, bara en sån sak.

Under min semester på ön höll det turkosa havet en temperatur av osannolika 29 gr.

Som den reseintresserade jag är så hoppas jag naturligtvis att få se många spännande platser på vår jord innan livet tar slut.

Aruba äger dock, för alltid, en stor del av mitt hjärta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar