7 november 2012

Om USA-val, Uganda och kärlek!

Om det amerikanska valets utgång finns det så många åsikter i dag så att det är svårt att behålla klarsynen.

I ett land där valet stått mellan höger och ännu mera höger, något som svenskar i gemen inte fattar, där antalet röster, totalt sett, på en kandidat inte spelar någon roll utan ett skumt elektorsystem styr slutresultatet, så är ingenting annat än förvirring att vänta.

Båda de tävlande har haft bra synpunkter i valrörelsen tycker jag. Däremot är det bra att Obama tog hem spelet! Inte minst för att tjejer ska få ha aborträtt och att homosexuella ska få ha rättigheter de bara kunnat drömma om under Romney.

Att delstaterna Colorado och Washington, i folkomröstningar, valde att säga JA till marijuana fördunklar dock min syn på amerikanerna. Åtminstone amerikanerna i dessa delstater!

Washington röstade dock samtidigt, liksom Maine och Maryland, JA till enkönade äktenskap vilket hedrar dem. Tea-Partymänniskor, och andra, med inskränkta åsikter om kärlek, med hänvisningar till Bibeln, är inget annat än mossiga diton!

Tammy Baldwin, demokrat från Wisconsin, skrev amerikansk historia i natt när hon som den förste öppet homosexuelle, nu tar plats som senator. Jag gillar Tammy därför att hon, helt coolt, väljer att bortse från sin sexuella läggning, och säger sig vilja representera ”familjer som har det svårt att hitta jobb och betala räkningarna”. RFSL-mobben går säkert i taket men jag anser att Tammys kärlek faktiskt kommer i andra hand i detta läge. En person som ställer upp i ett val ska bedömas efter sina kvaliteter som politiker och inte efter vem han/hon råkar bli förälskad i!

Tammy kommer att kunna göra skillnad under sin mission som senator och hon kommer att kunna påverka rättigheterna för män att bli förälskade i män och kvinnor att bli förälskade i kvinnor!

Det kommer däremot inte en annan kvinnlig politiker i en helt annan världsdel! Tidningen QX berättar i dag att Rebecca Kadaga, talman för det ugandiska parlamentet, nu vill återuppväcka förslaget att homosexuella, om de är hiv-smittade, skall kunna dömas till dödsstraff. Kadaga har varit på en konferens i Kanada och påstår att andra länder vill blanda sig i Ugandas ”inre angelägenheter”.

Rebecca Kadaga är beviset för att Uganda är ett tattarland! Synd att SVT sänt en hel serie naturprogram från landet ifråga. Det borde verkligen ha avstyrts långt innan det skedde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar