18 oktober 2020

SL skrotar populära 76:an - glömde planera hållplats

Nästa söndag, den 25 oktober, är det dags för alla oss som ser fram emot den nya Slussen att åtminstone del-glädjas. Då är det dags för invigning av den nya ”guldbron” och därefter kommer rivandet av det som återstår av den gamla Slussen att påbörjas.

Firandet nästa helg grumlas betänkligt av att staden och SL tycks lida akut brist på tjänstemän som har tankeförmågan i behåll.

En i rusningstid mer än fullbelamrad busslinje, 76:an, skrotas till stora delar och detta för att man helt sonika ”glömt bort” att linjen finns och är populär. Något nytt hållplatsläge för linjen går ej att finna från den 26 oktober och linjen avkortas till att gå endast sträckan Karlaplan – Ropsten, oklart vilken målgrupp som lockas av detta!

I rusningstid har 76:an gått var femte minut och trots Corona-tider och restriktioner har det varit fullt ombord.

När alla dessa resenärer ska finna nya resvägar till och från sina arbetsplatser lär virusförmaningarna klinga ohörda.

Att SL försöker släta över problemet genom att hänvisa till andra busslinjer är helt enkelt inte bra nog!

Med en vecka kvar lär det bli omöjligt att finna fram till en vettig lösning men goda alternativ finns. Till exempel skulle 76:an kunna gå från Klarabergsviadukten/Cityterminalen, via Hamngatan och Strandvägen och därmed kunna få med sig resenärer som byter från T-banan.

SL framstår som direkt kundfientliga när de inte ens försöker finna en rimlig lösning efter att de helt enkelt inte tänkt klart tidigare i planeringsprocessen.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig. Buss 76 är en linje som inte ska få förkortad körsträcka!

    Ett annat problem med SL: Reskassan ska inte längre fungera som biljett under dessa orostider, man kan få tillbaka sitt saldo i reskassan men då måste man ta sig till SL's kundtjänst i City eller till Pendeltågstationer. De som hör till riskgrupper och inte rekommenderas att åka med SL får inte tillbaka sina pengar om de inte bor nära pendeltåg eller i City. Så vi blir blåsta på de pengarna!

    SvaraRadera