5 november 2018

Normal - ny butikskedja som gör mig onormalt lycklig!


Jag gör sällan, i stort sett aldrig, någon som helst reklam på min blogg men nu är ett sådant där tillfälle då undantaget bekräftar regeln.

Eller reklam och reklam? Kanske ska detta inlägg ses som ett hot mot etablerade butikskedjor som tillräckligt länge helt ostörda fått smyghöja priser och plocka bort produkter ur sortimenten, produkter som vi är många som saknat.

ICA har ett huvudkontor som regelbundet rensar i utbudet för sina handlare. Samtidigt påstår samma huvudkontor att det är upp till varje handlare att beställa hem det vederbörande vill saluföra. Det sistnämnda vet jag bestämt inte överensstämmer med sanningen eftersom den enskilde handlaren har extremt svårt att beställa annat än det huvudkontoret förordar.

ÖoB, en gång Överskottsbolaget, var en gång just ett överskottsbolag där vi kunde fynda restlager till ofattbart låga priser. Numera börjar företagets butiker alltmer likna vilken vanlig butik som helst och det blir allt svårare att få tag på någon av de produkter som företaget annonserar som veckans extrapriser.

I dag har jag gjort en ny, och alldeles underbar, bekantskap!

I en av huvudstadsområdets gigantiska shoppinggallerior stod jag plötsligt framför butiken med namnet Normal. Normala varor, onormala priser lyder företagets slogan.

I en stor butikslokal salufördes hudvårdsprodukter, shampoo, raktillbehör, smink, duschtvål, rengöringsprodukter, ljus, konfektyr och en ohygglig massa av andra produkter. Allt till priser som får extrapriserna på ÖoB att framstå som dyraste dyrt och ICA-sortimentet att generat blekna bort i grådiset!

Normal är en dansk butikskedja som funnits i Danmark sedan 2013. Många av produkterna som säljs bär ofta dansk text och företaget påstår på sin svenska hemsida att de köper varorna direkt från stora europeiska distributörer, alltså liknande det koncept som ÖoB en gång torde ha använt sig av.

I dag finns Normal på flera platser i landet och kedjan verkar vara expanderande i en takt som saknar motstycke.

Äntligen en verklig konkurrens tänker jag och hoppas att Normal ska lyckas i sin framfart och att personalen har rimliga arbetsvillkor och löner så att inte dåliga rykten sätts i svang.

ÖoB kan, om ingen rejäl förändring sker i företagets prissättning, snart nog se sig blåsta på fler kunder än denne bloggare och ”min” ICA-handlare må förlåta men i fortsättningen kommer jag att köpa mina rakhyvlar, ansiktskräm, duschtvål, tandkräm etc hos min nyblivna favorit i det svenska butiksutbudet.

I dag blev det tandkräm av en variant som inte säljs längre av ICA eller ÖoB, duschtvål av ett märke som jag hade glömt att jag saknat och en hel del annat!

Velkommen till Sverige Normal! Det ær simpelthen dejligt att i er kommet till min by!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar