31 augusti 2012

Etik är ett oanat vitt begrepp!

Tidningen Dagens Medicin berättar att Centrala Etikprövningsnämnden förfalskat dokument.

Med sitt klipp- och klistrande visar nämnden, som alltså ska stå för etiska bedömningar, att den på intet sätt har förstått vad den sysslar med.

Nämnden har ändrat datum och adresser i dokument för att få dem att framstå som beslutade långt tidigare än vad som i själva verket var fallet.

Den vikarierande kanslisamordnaren kallar det hela "en ren administrativ åtgärd"! Uttalandet öppnar ju oanade möjligheter där allsköns bluffmakerier kan avfärdas som administrativa åtgärder.

Hur som helst så vet jag inte om vi borde skratta eller gråta över nyheten? Hur många offentligt avlönade anställda i ansvarspositioner finns det som inte borde finnas? Eller åtminstone inte borde ha något ansvar alls?

Och hur många myndigheter, nämnder, verk osv finns det som sysslar med saker vi inte trodde fanns. Alla chefer borde få förklara på vilket sätt just deras verksamhet tillför mänskligheten något och i så fall får världen att snurra fortare!

Den oetiska Centrala Etikprövningsnämnden borde i alla fall bemannas med helt nya människor! Om den alls ska finnas kvar i sin nuvarande form!

30 augusti 2012

Sprutbyten? NIMBY!

Nu närmar sig dagen då huvudstadens sprutnarkomaner ska få börja byta till sig rena verktyg.

Det hela kommer att ske i en barack intill St Görans sjukhus.

DN skriver i dag, inte helt otippat, att grannarna nu börjar oroa sig inför det faktum att mängder av drogmissbrukare dagligen kommer att vistas i närområdet.

I Stockholms Stadshus har en överväldigande majoritet röstat igenom sprutbytesprogrammet. Endast M var emot.

Är det inte hög tid att alla som sympatiserar med JA-sägarna i Stadshuset genast ringer stadens tjänstemän och föreslår lämpliga lokaler i sina egna kvarter?

För det är väl inte så att majoriteten som är för sprutbyten samtidigt är motståndare till att dessa sker vid den egna husknuten? Det skulle ju vara en svårförklarad paradox!

Det är måhända alltför lätt att ha åsikter men en smula svårare att ta ansvar fullt ut för sitt tyckande?

29 augusti 2012

Flummigt om flumskolan

Onsdag är Malin Ullgren-dag i DN Kultur. Så även denna onsdag.

I dag handlar hennes drapa om skolan och att S och V låter alliansen få "fritt fram för sina skolexperiment".

Ullgren påstår att hon inte var en del av den "flumskola" som alliansen gärna kallar 80-talets undervisning. Hon säger sig vara nöjd med "blindkartorna, glosorna, årtalen,
klassikerläsningen, psalmerna" och påstår att kommenderade grupparbeten alls icke var så illa.

Vidare anklagar hon Jan Björklund för att ha sett till att elever på yrkesförberedande utbildningar blivit utan högskolebehörighet.

Sin krönika baserar hon på en artikel, skriven av Jenny Maria Nilsson, i Helsingborgs Dagblad. Nilsson som bl a slänger sig med uttryck som att "skadliga myter som bygger på falska dikotomier repeteras". (Ett sådant praktfullt ordbajseri!)

Visst var skolan så mycket flummigare då än nu? Jag vet att vi elever matades med otroligt mycket kunskap som jag sedan dess aldrig omsatt i min egen verklighet. Att bläddra i gamla läroböcker är ofta som att bläddra i böcker man inte kan tro att man någonsin läst!

Jag undrar om Ullgren kan redogöra för vad en derivata är, ge några årtal kring Spinning Jennys storhetstid eller för den delen plocka ut samtliga satsdelar i sin egen text? Och vilken nytta har Ullgren i dag av alla de psalmer hon tvingades sjunga med i?

Under tredje årets studier i mitt tredjespråk fick jag lära mig att analysera poesi och konstverk och svängde mig med ord som jag i dag aldrig någonsin använder. Och då påstår jag ändå att jag idag talar språket ifråga flytande! Jag vet t ex vad alla delar i besticklådan heter och det brukar ju vara ett test på att man kan ett språk!

Visst, en god grundutbildning att stå på inför vuxenlivet är naturligtvis angelägen. Och får man inte högskolebehörighet av en gymnasieutbildning så är det bekymmersamt. Dock anser jag att det snarast är högskolebehörighetskraven som borde ses över i stället för den yrkesförberedande gymnasieutbildningen. Det borde, lätt raljerande, inte betyda ett dugg att en elev är duktig på att knyppla om det är latin som ska universitetsstuderas!

Har, till sist, otroligt svårt att tro att Ullgren och Nilsson f ö visste vad "dikotomi" betyder innan de slog upp ordet? SAOL meddelar att ordet betyder "tudelning".

Således betyder ovan, av Ullgren, citerade Nilsson-svammel: "skadliga myter som bygger på falska tudelningar repeteras".
Blev det mer förståeligt så? Flum om någon frågar mig! Om det beror på skribenternas skolgång att de i dag använder sådana uttryck så är jag benägen att fortsätta tycka att de nog var flumskole-elever en gång i tiden.

28 augusti 2012

Inglasad t-bana meningslös!

SvD skriver i några artiklar om, de mycket preliminära, planerna på att glasa in plattformarna på t-banans röda linje.

Vi har bl a fått ta del av t-baneförares fasanfulla upplevelser när en människa plötsligt befinner sig framför det framrusande tåget.

I landstinget är det, än så länge, bara MP som tycker att frågan är angelägen och borde genomföras.

Själv ställer jag mig frågan om det verkligen är värt kostnaden?

Är det de facto inte så att den människa som mår så miserabelt dåligt att endast döden är en utväg skulle välja en annan t-banelinje, järnvägsräls eller något helt annat sätt att avsluta sitt liv på?

Jag tror inte att den samhälleliga kostnaden blir mindre bara för att glasskivor sätt upp på perrongerna på en enskild t-banesträckning.

Om pengar ska satsas på att förhindra självmord så borde de i stället satsas inom psykvården!

26 augusti 2012

Löfven talar - men säger fortsatt lite!

Sossarna rasar i senaste SIFO-undersökningen. Partisekreterare Carin ”butler-i-t-banan” Jämtin visade en smula självinsikt när hon under förmiddagen kommenterade detta genom att ifrågasätta det höga S-stödet i föregående opinionsundersökning.

FörväntningarnaLöfven, inför dagens sommartal i Stockholm, har varit höga. Skulle vi äntligen få veta något om vad sossarna vill, var pengarna ska tas osv?

Svaret blev ett nja!

Jag gillar Löfvens idé om att arbetsgivarna ska få slippa den andra sjuklöneveckan och att ansvaret i stället förs över till Försäkringskassan. Visserligen kommer det att kosta samhället en herrans massa pengar men jag tror att Löfven har rätt när han påpekar att våra arbetsgivare behöver ökat mod för att nyanställa.

Löfven fortsatte med traditionellt sossesnack när det gäller arbetslöshet. Han vill erbjuda ”utbildningskontrakt”, en kombo av utbildning och jobb, för 20.000 ungdomar varje år. Ekonomin kring detta utvecklade han dock inte.

Håkan poängterade att förbifarten vid huvudstaden måste byggas och det snarast. Bra! Kan bli en spännande uppgörelse med MP om, vilket gud förbjude, oppositionen skulle få möjlighet till maktövertagande i Stockholms Stadshus efter nästa val!

T-banan till Karolinska är ett ständigt krav från oppositionshåll i Stockholm. Jag förstår visserligen kravet men har svårt att se hur det rent praktiskt ska kunna genomföras med mindre än att en helt ny t-banesträckning byggs i stan. Om de västra förorterna, med Vällingby, Hässelby m fl förlorar vart tredje t-banetåg bara för att dessa ska dras ut till Karolinska så tror jag att vi har ett större kommunikationskaos på halsen. Hur problemet ska lösas är svårt att säga men en idé kunde ju vara att dra tvärbanan vidare från Solna, via Karolinska, in till t ex St Eriksplan.

Löfven kräver infrastruktursatsningar och annat byggande i en mycket stor omfattning. Det hade därför varit intressant att höra honom resonera kring energifrågan. Av detta blev det dock intet.

Det är dags att vi får ett entydigt svar från sossarna kring kärnkraften!

Ska allt byggas som Löfven vill bygga behöver vi inte bara veta hur finansieringen ska gå till. Vi behöver också veta hur energin till allt byggande ska åstadkommas!

22 augusti 2012

Ullgren, Dallas och en skön verklighetsflykt!

Njutande av några sensommarsemesterdagar, långt ifrån uppkopplingar, telefoner och media med torftiga skribenter kommer här ett inlägg som borde ha kommit redan för många timmar sedan.

DN:s Malin Ullgren, inte min favorittekopp bland kulturskribenter, går i dag till angrepp mot tv-serien ”Dallas” som hon påstår får ”det gamla motståndet” mot serien att lyfta igen. Vilket motstånd hon avser, förutom det från henne själv och ett antal som går att räkna på ena handens fingrar, får vi inte veta!

På typiskt undergivet, radikalfeministiskt, sätt vill hon få oss att tro att serien visar en bild som är ouppnåelig och att hon (pga av brist på egen initiativkraft?) inte orkat kravla sig upp från botten trots en förälder som tyckte att ”Dallas” var värt att ta del av.

Det är ett resonemang som bara en mycket bitter människa kan föra!

Livet är fullt av val! Även om Ullgren inte anser att valfrihet är något att ha, underförstått att alla andra ska bära upp henne till nivåer hon inte orkar nå själv, så är hennes antipati mot dagdrömmandet i tv-serier oerhört tröttsamt!

I min ungdom var det ”Maktkamp på Falcon Crest” som upptog mitt stora intresse. Jag tror inte att jag missade ett enda avsnitt! Med tindrande ögon slukade jag varje replik med stor fascination! Angela Channing var min Gud! En ouppnåelig varelse som levde ett liv som jag aldrig kan drömma om att få leva! Åtminstone inte utan att drömvinsten, alla kategorier, skulle ramla ned i mitt knä.

Hur som helst så tror jag, än i dag, att min fascination beror på att jag önskade mig själv ett liv långt från världsfrånvända, vänsterradikala, feminister, som utan förankring i verkligheten ändå lyckas få spaltutrymme i en av våra största dagstidningar!

19 augusti 2012

Plugga igen öronen - förlora livet

Du går över gatan.

Med din smarta mobil liggande vågrätt framför munnen och hörlurarna intryckta halvvägs in i hjärnan.

Du ”loggar in” på hamburgerrestaurangen (varför då?) eller gör någon annan (livsavgörande?) uppdatering på ”Fejan”.

Din favoritlåt spelas kanske för trettiofemte gången för dagen?

Hur som helst så är du ett steg närmare döden!

I dag får vi det bekräftat att flera personer blivit dödade av tåget när de haft hörlurarna intryckta i örontrumpeten.

C-G Wrangel, chef för Stockholmspolisens trafikavdelning, säger att de inte ens reagerar längre när folk blir nermejade på cykel i den intensiva stadstrafiken. P g a ett par hörlurars skull!

Jag struntar i om du är så korkad så att du tar livet av dig själv bara för att din telefon är viktigare än livet.

Däremot blir jag otroligt irriterad när du rusar rakt in i mig bara för att du inte har koll på din omgivning!

Smårassar är vi allihopa! Eller?

200 pers drabbar samman i Oxie. Med bl a påkar och knivar som tillhyggen! Det kallas en familjeuppgörelse.

Polisen måste bli bättre på att lämna signalement som ingen begriper.

Ett par i 30-årsåldern häktas för att de könsstympat sin 3-åriga dotter.

Se där några av de senaste nyheterna!

Varför måste jag känna mig som en rasist när jag påstår att jag inte är det? Jag skulle kunna gå så långt som att tycka att jag är en ganska fördomsfri person!

På vilket sätt kan det hjälpa rättsväsendet om de efterlyser en ”blond, blåögd person klädd i jeans” men att de inte tillåts utveckla beskrivningen så att vi, även om det uppfyller en herrans massa fördomar, begriper vad som eftersöks?

Utan att veta så har jag ofantligt svårt att tro att det var Bertil & Signes
200 familjemedlemmar som drabbade samman i Oxie i natt.

Jag har lika svårt att tro att Helge & Ann-Britt gick loss med ett rakblad på sin dotter.

Skulle det däremot vara så att Bertil, Signe, Helge och Ann-Britt är svårt kriminella så vore det lämpligt att få veta detta. Då handlar det om ett paradigmskifte extremt värt att uppmärksamma, fördöma och åtgärda!

Jag vill gärna tro att mer klarspråk på sikt kan leda till att vi får ett bättre samhälle genom t ex riktade informationsinsatser.

Precis som jag hävdar alla människors rätt att hiva upp en svensk flagga, eller vilken annan nations dito som helst, på den egna fasaden.

Utan att jag, eller någon annan, ska behöva tituleras något vi inte är!

Sjöstedt suktar efter vänsterförtryck!

Jonas Sjöstedt har hållit sommartal i Umeå.

Inte helt otippat är allt som regeringen gör, och inte gör, totalfel.

Att vilja satsa pengar på t-bana till Nacka är otillräckligt. Att vilja bygga kärnkraft är fel. Att, som FP, vilja gå med i Nato är korkat då ”Natos fiende är borta”. Osv osv.

Vad stoppa-hindra-förbjuda-vänstern vill göra annorlunda, och framför allt var pengarna skall hämtas, fick vi inte veta särskilt mycket om.

Att Natos fiende skulle vara borta är minst sagt svårt att förstå med ett Ryssland som åtalar folk i parti-och-minut för att de vädrar sina åsikter och ett Vitryssland, vars diktator förtrycker sitt folk å det grövsta, klingar otroligt skrämmande ur Sjöstedts gap!

Att t-bana till folkrika Nacka inte duger är också en åsikt som är svår att begripa. Någonstans måste infrastruktursatsningarna ta sin början och en utbyggnad av t-bana och förbifarter runt huvudstaden är en början, så god som någon. Snart är väl vår huvudstad världens enda som saknar ringleder men som har konstanta köer genom staden.

Vindkraftstjatet ger jag inte heller mycket för. Jag har svårt att tro att svensk exportindustri skulle stå pall att förlita sig på väderkvarnar! Visst, försök få ekonomi i en utveckling av vindmöllor men tills detta är möjligt så behöver vi energi! Här vore det lämpligt om sossarnas Löfven kunde få tummen ur och förklara för sin blockpartner att kärnkraften faktiskt behövs!

Att en kommun, eller landsting, sköter vård och omsorg bättre i egen regi än att detta sköts via en privat aktör är heller inte en åsikt jag delar med V! Många är de privata aktörerna som gör ett bättre jobb än vad det offentliga någonsin kan åstadkomma. Dessutom till en lägre kostnad än med en kommunal byråkrati!

På en punkt måste jag dock ge Sjöstedt rätt. Bemanningsföretagen är knappast av godo ute på våra arbetsplatser. Alltför många anställda går på vikariat som, när det efterfrågas, inte kan klargöras när det gäller för vem de vikarierar. Det är rejält flummigt och här har bemanningsföretagen en stor del av skulden!

Att Sjöstedt vill utvidga fackets makt över våra arbetsplatser är dock en riktig rysare!

Att individen ska ha rätt att välja finns inte på Vänsterpartiets karta!

Vad vänsterledaren eftersträvar är en kontrollerande liten maktelit och ett förtryck liknande det som han påstår inte finns någonstans i vår omvärld!

16 augusti 2012

Några rader till Julian

Julian,

om du mot all förmodan lyckas ta dig ut ur Storbritannien, hur nu det skulle gå till, så kommer du att ha en hel del att ta tag i när det gäller ditt nya ”hemland”!

Du, som tycks vilja värna den lilla människan, får händerna fulla om/när du landar i Quito!

Ditt nya hemland är, för det har du väl tagit reda på, ett u-land där markägarna är ett ytterst begränsat antal medan den stora massan lever i fattigdom. För några år sedan var det visst 70 % av befolkningen som levde under fattigdomsgränsen. 10 % av befolkningen lägger vantarna på mer än 40 % av landets inkomster.

Ditt nya hemland har USA som största handelspartner. Tänkte du på det? Ecuador lever på oljetillgångar och bananer, grovt generaliserat.

Makten ligger hos en vit överklass som härskar över storgods och plantager.

Om du är ute efter att bekämpa orättvisor kommer du att få fullt upp! Om du någonsin kommer fram till ditt nya hemland.

Alternativet hade varit att åka till Sverige, svara på ett antal frågor och sedan möjligen ha gått fri eftersom soppan du är inblandad i innehåller många ord-mot-ord.

Då hade du haft chansen att fortsätta att utveckla dina idéer.

Inte för att jag har förstått din storhet såsom jag, enligt dig och dina sympatisörer, borde ha förstått den.

Du kallar dagens asylbeslut för ”en betydande seger för mig och mitt folk”.

Tillåt mig ifrågasätta den åsikten.

Jag tror på rättvisan. Jag tror att du hade blivit schysst behandlad av Sverige. Jag tror att chansen att du hade gått fri hade varit stor.

Jag tror att du just gjort ditt livs felbedömning!

14 augusti 2012

MP verklighetsfrämmande om Stockholmstrafiken

Oppositionen i Stockholm har kommit på kant med varandra.

I dagens DN anklagar Åsa Romson (MP) stadens sossar för att spela dubbelspel.

Det handlar om Förbifart Stockholm som sossarnas Veronica Palm i fredags gick ut och gav sitt helhjärtade stöd till.

Romson sätter förbifarten som motpol till en utbyggd kollektivtrafik och påstår dumheter som att ”de kommande 30 årens trängselskatteintäkter” kommer att gå till att finansiera en ”onödig” motorväg.

Alla som bor i, eller besöker, vår huvudstad vet att trafikinfarkten är total. Essingeleden är en ständig arbetsplats för akuta vägreparationer och i stället för att fungera som genomfartsled så är den mer parkeringsplatsliknande.

Dessutom pågår stora satsningar på kollektivtrafiken. Citybanan byggs, tvärbanan förlängs och en utbyggd t-bana mot Nacka planeras. Bland annat!

Romsons utspel har inget med verkligheten att göra!

Festivalarrangör med proteinbrist?

Festivalen Way out west i Göteborg, som just avslutats, skapade turbulens genom att meddela att det endast skulle säljas vegetariskt käk inne på området.

Tidningen GT tog saken i egna händer och delade ut korvar och köttbullar utanför entrén. För detta tilltag får de nu pisk av arrangörerna och ett kastande av okvädningsord pågår mellan parterna.

En musikfestival som lockar storpublik med fina artister borde rimligen inte fördöma icke-vegetarianer. Åtminstone inte om de vill ha publik ur den gruppen.

Oavsett om skälen till köttvetot som angavs av arrangörerna sades vara miljömässiga så verkar det som om det är en trend att exkludera folk från evenemang. Pride i Uppsala förbjöd t ex liberaler i sin parad för ett tag sedan.

I fallet med Way out west väljer jag att tolka köttförbudet som ett bevis för vegetarianers inneboende vilja att fördöma de som väljer annan mat på bordet. Undrar förresten vad festivalsponsorerna Telia, SJ, Metro, Sony m fl tycker om matbråket?

Arrangören Lugers presschef Joel Berg frågade i går GT, via Twitter, om de även har för avsikt att dela ut ”hakkors-pins och huvudkåpor” utanför området när en kommande antirasistgala arrangeras.

Vid ett första påseende är det lätt att avfärda Berg som en mindre begåvad presschef. Fast vid närmare eftertanke så är idén kanske inte så dum! Det skulle i alla fall vålla en minst lika rejäl debatt som den pågående om korvar och köttbullar.

Debatter och samtal behövs liksom valfrihet och värnande av yttrandefriheten.

Det minsta man kan begära är att de som vill ha en köttbit på en musikfestival sannerligen borde kunna få det utan att mötas av pekpinnar. Köttdebatten borde föras i andra forum än på en musikfestival där just artisterna borde få vara i strålkastarskenet i stället för proteinfattigt käk!

10 augusti 2012

Nordkorea överger planekonomin???

SR Ekot rapporterar på fredagseftermiddagen att Nordkorea är på väg att överge planekonomin.

Det påstås att bondgårdar i norra delen av det stängda landet tillåts ta ut 30% i egen vinst.

Det låter ju som ett litet steg mot förändring men eftersom landets jordbruk inte lyckas mätta det egna folket så lär vi inte kunna tala om några vinster för privat bruk heller!

Det brukar heta att tron kan försätta berg. Skulle Ekots påstående vara sant så vore det fantastiskt.

Margita Boström, journalist vid Ekot, avslutar dock med att citera Leonid Petrov, docent vid Universitetet i Sydney. Petrov konstaterar krasst: ”Nordkorea kan inte öppnas upp, för då skulle befolkningen få reda på hur lurade de varit och det skulle leda till ett uppror som slutar med ledningens död”.

Det är bara att hoppas att befolkningen verkligen får reda på hur lurade de varit och att de orkar samla krafter, trots årtionden av hjärntvätt, till att sänka den förtryckande regimen!

Kuba förtjänar varken turister eller kramar!

I dagens DN berättar Aron Modig, ordförande i KDU, för första gången sedan hemkomsten om de minst sagt omtumlande dagarna på Kuba.

Vi får bl a veta att Modig inte minns något av den bilolycka där den kubanska regimkritikern Oswaldo Payá omkom.

Modig berättar vidare att han insåg att ingen visste var han var när han sattes på ett flygplan eskorterad av poliser. Han transporterades, utan att få se färdvägen, till en villa omgärdad av murar. Han förhördes, och skälldes ut, under fem dagar och fick bo i ett rum utan något annat än en säng.

Inför, den nu välbekanta, presskonferensen utrustades han med nya byxor och skor för att han måste "se snygg ut". Presskonferensen har vi hört delar av. Bl a en tolk som återger Modig när han säger sig erkänna att han brutit mot lagen genom att träffa Payá.

Modig säger i dag till DN: "Jag åkte dit för att i all välmening bidra till ett friare Kuba men blev fängslad och förhörd. Så behandlas kubaner varje dag."

Samtidigt oroar sig Modig självklart för sin spanske kollega Ángel Carromero som fortsatt är på Kuba utan att någon vet vad som händer med honom.

Den kubanska regimen förtjänar omvärldens fördömande!

Är det inte hög tid att även de mest förhärdade Kubakramarna nu börjar dra öronen åt sig?

Journalisten Stina Dabrowski brukar ta tillfället i akt och gång efter annan lovprisa den västindiska diktaturen. Artisten Timbuktu gjorde detsamma ifjol när han i Sveriges Radios "Musikhjälpen" berättade om hur fantastiskt bra det hade varit på ön när han besökte den.

De svenska charterarrangörerna, bl a Ving och Apollo, fortsätter att kränga resor till Castroklanens ö, där sjukvård och skola är gratis men på bekostnad av frihet och möjligheten att uttrycka annat än regimens åsikter.

Att svenskar väljer Kuba som semesterresmål är minst sagt märkligt.

Vings gamla reklamslogan "Känslan sitter kvar länge" kan få en helt oväntad innebörd i samband med en resa till Kuba!

4 augusti 2012

Vänstern ger odemokratin ett ansikte!

Lördagen i huvudstaden har bjudit på oändligt mycket kärlek och oändligt mycket hat!

Vid Norra Bantorget hade den antiislamistiska Counterjihad-rörelsen en tillståndsgiven demonstration.

Motdemonstranter från radikal vänster slöt naturligtvis upp till motdemonstration. Dock inte en tillståndsgiven sådan.

Mer eller mindre kravalliknande scener utspelade sig. En polis skadades av ett knallskott och ett tiotal vänsterextrema greps.

NEJ, jag försvarar på intet sätt de högerradikala muslimhatarnas åsikter!

Däremot försvarar jag vår frihet att få uttrycka vad vi tycker.

Åsikter vi inte delar skall bemötas med debatt. Inte med kastande av gatsten eller knallskott.

Samma sak inträffade den 10 december ifjol då s k antirasister gjorde sitt bästa för att förstöra en tillståndsgiven demonstration av högerextremister. Kravaller i Gamla Stan blev följden. Vänsterpacket visade sig från sin allra sämsta, och otroligt bedrövliga, sida!

Jag kan bli en smula trött på att ledarskribenter och allmänhet alltför aggressivt angriper högerextrema och talar om rasism så fort tillfälle ges. Vänsterextrema ifrågasätts aldrig på samma sätt. Trots att de oftast beter sig betydligt mycket sämre!

På annat håll i huvudstaden avhölls traditionsenligt Prideparaden.

Gladast, stoltast och mest dansande av de politiska partierna var M, C och FP.

Sossarna såg av tröttsam-, troligen Pridevänster-, anledning mest ledsna ut. Hallå! Man kan faktiskt le! Men kanske insåg de att det på annat håll i stan visades upp ett våldsamt, och ej tillståndsgivet, fult vänstertryne!

Kjöller, RFSL och KD har fel om blodgivning!

Hanne Kjöller, ledarskribent på DN, brukar falla mig på läppen med sina alster. I dag är dock undantaget som bekräftar regeln.

Efter mitt blogginlägg i går där jag ifrågasatte RFSLs synpunkter om 12 månaders karenstid, för män som har sex med män, när det gäller blodgivning så fick jag ett stort antal kommentarer.

De flesta lika opålästa som Hanne Kjöller i dag visar sig vara!

Hanne skriver helt riktigt att ”problemet med hiv är att det kan ta ett par månader för kroppen att utveckla antikroppar” och att det därför behövs en karenstid.

Jag har aldrig ifrågasatt detta!

Vad Hanne och många andra tycks ha missat är att det dock finns en karenstid även för de som inte är ”män som har sex med män”.

Utan att veta ett enda dugg om Kjöllers sexliv så är det faktiskt så att det finns en karenstid på 3 månader för alla som inte faller under bögars årskarens.

3 månaders karens avser de blodgivare som haft en ny sexpartner. Kolla gärna www.geblod.nu.

3 månader fyller kravet som Hanne Kjöller har på ”ett par månader”!

Att män som har sex med män måste vänta 12 månader är därför ingenting annat än en djupt diskriminerande regel!

Tillagt söndag 12 aug: I dag meddelar även KD att de vill ha kvar 12 månaderskarensen. Det var ju inte otippat. För att blidka bibelbältet i Småland gör Göran Hägglund bara som förväntat. Det blir inte mindre diskriminerande för det!

Annie Lööf har rätt medan Hanne Kjöller, KD och RFSL har fel!

3 augusti 2012

Svensk ambassadör utvisas. Utmärkt!

Sveriges ambassadör i Vitryssland, Stefan Eriksson, utvisas av den mustaschprydde diktatorn Alexandr Lukasjenko. Anledningen är att Eriksson ska ha haft ”olagliga kontakter” med oppositionella i landet.

Det är utmärkt att Eriksson utvisas!

Det visar att den svenska inställningen mot Europas mest odemokratiska land, tillika semesterresemål för en f d socialdemokratisk partiledare, är helt riktig.

Ambassadör Eriksson talar vitryska, något som bidragit till att han har lyckats göra genomslag i landet. Detta berättar vår utrikesminister Carl Bildt som fortsätter med att berätta att Stefan Eriksson kommer att fortsätta sitt arbete med den vitryska oppositionen, om än från exil.

Lukasjenko förtjänar världssamfundets förakt.

Enligt diplomatisk sed har Bildt meddelat att den kommande vitryska ambassadören i Sverige inte längre är välkommen liksom att två medarbetare på den vitryska ambassaden utvisas. Det kan jag möjligen tycka är lite synd!

Lukasjenko skulle ha fått stå solo med skammen i strålkastarljuset!

Nu hoppas jag att näste svenska ambassadör i Minsk fortsätter på den upptrampade stig som Stefan Eriksson har lagt grunden till samt att det vitryska folket snart befrias från sin förtryckare!

RFSL blodfattigt motsägelsefullt

Centerns partiledare Annie Lööf säger till SR Ekot att hon vill att den karenstid, avhållsamhet från sex under minst ett år, som råder för homosexuella män att lämna blod borde ses över.

Hon anser att karenstiden är djupt diskriminerande!

Bra Annie!

Jag har själv i flera blogginlägg ifrågasatt varför regeln finns!

Förvånande nog går Ulrika Westerlund, RFSLs förbundsordförande, till motangrepp.
Hon påstår att förekomsten av hiv-viruset är 80 gånger högre bland bögar än bland befolkningen i sin helhet.

Statistik kan vridas och vändas på lite hur som helst.

Själv trodde jag att smittspridningen bland heterosexuella ökar i världen medan den bland homosexuella visar en vikande kurva.

Det påstår i alla fall Smittskyddsinstitutet på sin hemsida och jag väljer att tro på dem i stället för på Ulrika Westerlund.

Det är inte utan att jag får en smula dålig smak i munnen och därför funderar på om RFSLs utspel återigen har med politik att göra. Med tydlig vänsterprofil tycks det som om RFSL går till motangrepp just för att det är en borgerlig politiker som vill förändra gällande reglemente.

Jag undrar vad Ulrika hade sagt om det varit herrar Sjöstedt och Löfven som ställt det helt rimliga kravet på slopande av en diskriminerande regel?

RFSL borde självklart att hyllat Lööf för förslaget! Alternativt krävt 12 månaders celibat för ALLA blodgivare. Samt förklarat hur vården ska bedrivas utan blodbanker!

1 augusti 2012

Om promille till sjöss och förbudstalibaner


Under den senaste tiden har den s k sjöfyllerilagen poppat upp som ett debattämne och alltfler tycker att 0,2-promillegränsen är alltför sträng till sjöss.

Senast att tycka till i frågan är Maria Abrahamsson (M), riksdagsledamot och Mattias Svensson, redaktör vid magasinet Neo.

På dagens DN Debatt skriver de ett, åtminstone till tre fjärdedelar, bra inlägg som handlar om allsköns förbud som inskränker vår frihet i vardagen. De talar om "förbudstalibaner" som vurmar för hårdare lagstiftning på allehanda områden.

Bra krävt att Sverige borde befrias från moraliserande förbud.

Däremot är jag inte enig med skribenterna i den avslutande fjärdedelen av debattinlägget.
Maria och Mattias vill att promillegränsen till sjöss borde ses över och påstår att det för många svenskar är en "viktig frihetskänsla" med "viss alkoholförtäring" till sjöss.

Vad handlar detta om?

Är det så att skribenterna vill kunna tillåta sig en blöt kväll på Sandhamn och sedan få glänsa för det "fina folket" genom att ställa sig bakom rodret på en onödigt stor yatch?

Eller är alkoholsuget så obetvingligt att den gistna ekan måste få användas när grannarna på andra sidan viken kallar till grillfest?

Oavsett vilket så har jag svårt att se att alkohol i blodet ska tillåtas bara för att man befinner sig på sjön.

Jag sticker inte under stol med att jag själv gärna tar några glas för att fira en ledig helg. Däremot skulle jag aldrig komma på tanken att framföra något fordon alls förrän efter en 12-timmars karens från det att sista glaset avnjutits.

Varför måste den viktiga frihetskänslan innebära att båten måste förflyttas efter alkoholintag? Är det inte frihet att ankra upp och vila ut i en vacker vik?

På punkten "kunna ta en öl till sjöss" kan den som vill kalla mig för förbudstaliban!