18 augusti 2017

Förbjud drönare! Genast!

Tre gånger under den senaste veckan har Arlanda flygplats fått stängas tillfälligt.

Två flygplan på väg att landa drabbades av bränslebrist av att under en lång stund tvingas cirkla över omgivningarna till Sveriges största flygplats. En, eller ett par, allvarliga olyckor var inte uteslutna men allt gick bra. Den här gången.

Anledningen till Arlandas stängda rullbanor berodde inte på något svårt åskoväder utan anledningen var den minst lika svåra ”åkomman” till vuxenleksaker, kända som drönare.

Varför drönare inte är förbjudna för de allra flesta är en gåta!

Jag tänker att några få utvalda, t ex försvar, räddningstjänst, polis och andra liknande borde tillåtas få använda drönare men i övrigt? Jag begriper inte!

Det kan inte vara en självpåtagen rättighet att leka med flygsäkerheten eller på annat sätt inkräkta eller förhindra viktig verksamhet.

Förbjud genast drönare och deras användning för alla andra än för de som verkligen bidrar till samhällsnyttan och då under kontrollerade former!

1 kommentar:

  1. Kan bara hålla med din Jens. Det har varit problem med Bromma flygplats också i år. Har varit flygplan som varit tvungna att flyga till Arlanda för att kunna landa istället.

    SvaraRadera