29 januari 2013

LO förvägrar ungdomar jobb!

Regeringens goda ambitioner att få ungdomar i arbete har idag krackelerat. Den s k ”jobbpakten”, där LO och Svenskt Näringsliv förhandlat med regeringsföreträdare har spruckit då Svenskt Näringsliv dragit sig ur.

En lågoddsare inför morgondagen är att Aftonbladet publicerar en rasande ledare signerad Daniel Swedin, Katrine Kielos eller varför inte de båda i kombination där de ”rasar”, pekar finger åt regeringen och häver ur sig floskler typ ”vad var det vi sa?”. Nej förresten! Ingvar Persson har redan publicerat en krönika där han påstår att "allt är direktörernas fel".

Svenskt Näringslivs vice vd, Christer Ågren, berättar att LO inte nöjt sig med utgångsförutsättningarna utan velat politisera hela processen på typiskt LO-manér. LO har velat blanda in ett antal parametrar till såsom pension, arbetsrätt och a-kassan.

LO fortsätter att trallande nynna på ”Arbetets söner” och ”Internationalen” utan att reflektera över vad de återstående medlemmarna egentligen tycker. Ingen LO-pamp tycks heller fundera över de kraftigt minskande medlemsmatriklarna inom de olika förbunden.

Det är trist att många som lämnat facket också har lämnat a-kassan.

Ännu tristare är det för alla unga i samhället som är dömda till ett liv i arbetslöshet under överskådlig framtid!

2 kommentarer:

  1. Nu vet jag att många svenska ungdomar inte vill ha lågavlönade jobb, men ändå ... Fler jobb hade kunnat erbjudas om inte ...

    http://www.dn.se/ekonomi/bara-ett-av-tre-arbetstillstand-gar-till-specialister

    SvaraRadera
  2. Men det var ju arbetsgivarna som var de dåliga enligt media?

    Och det var ju regeringen som hade utsett detta till ett prestigeprojekt enligt medierna?

    Och det var ju en enorm prestigeförlust för regeringen att LO och arbetsgivarna inte kommer överens.

    Eller tänker du självständigt? (Förresten kan jag inte minnas att jag hört om det här projektet alls i media tidigare. Men det krävs väl någon form av sammanbrott för att locket skall ramla av).

    SvaraRadera