19 september 2012

Facket är frihetsfientligt!

SR Ekot rapporterar att tre stora svenska fackförbundsgiganter, LO, Saco och TCO, vill stoppa förslaget att löntagare själva ska få rätt att flytta tjänstepensionssparandet.

Ännu en gång visar facket att de är emot allt vad frihet och personligt ansvar heter.

I våras bullrade Vårdförbundet upprört när en del landsting erbjöd sjuksköterskor extralön om de avstod semester under högsommaren. Det kallades "horribelt" och "oacceptabelt" att personal skulle "tvingas" avstå från sin sommarsemester. Vilket alls icke var fallet!

Dagens fackliga utspel är ännu ett patetiskt försök att begränsa möjligheterna för människor att själva ta ansvar för sin tillvaro.

Att envetet hålla fast vid en sosseinfluerad beskyddarpolitik lär inte främja de fackliga organisationernas möjligheter att locka nya medlemmar.

Varken förslaget att en löntagare själv ska få möjlighet att placera om tjänstepensionen eller erbjudandet om att förlägga semestern utanför högsäsong handlar om något som helst tvång. Det handlar om möjligheter!

Facket är tröttsamma frihetsbegränsare från en förgången tid!

1 kommentar:

  1. Det är väl egentligen inte facken, som sådana. Utan de som sitter i ledningarna för dem. De som råkar ha tillskansat sig uppdrag och positioner, och ingår i ett system av beroenden och möjligheter i korridorerna. Det är väl dessa som bevakar intressesfärerna runt sig själva och sina bordsbröder.

    Det kan vara synd att utmåla just själva facken som bovarna. När de dels ändå gör viss nytta, och dels många känner sig beroende av dem. (Med en annan ledning i dem så skulle det ju se annorlunda ut. Och den tiden behöver ju inte vara omöjligt långt borta).

    SvaraRadera