23 april 2012

Bidragsberoende sossar u.p.a.

Sossarna gör ett rekordstort underskott för 2011 berättar TT i ett telegram.

Bland anledningarna nämns generösa avgångsvederlag till partipampar som, av olika anledningar, tvingats lämna sina positioner.

Det usla valresultatet 2010 har också fått de statliga bidragspengarna att minska avsevärt.
Vi får också veta att partiet täcker den ekonomiska smällen med "fritt eget kapital", dvs överskott från tidigare år.

Ursäkta, det "fria" och egna kapitalet, är det sponsorpengar från medlemsavgifterna till LO? Eller kanske lotterislantar inhämtade från folk som lurats att köpa Kombilotter från A-lotterierna?

Ja, troligen är det så eftersom Tommy Ohlström, sossarnas partikassör, säger att man nu måste jobba stenhårt på att dra in mera stålar "från insamlingar, lotterier och annat"!

Så länge Kombilotterna inte har en supertydlig partisymbol och så länge Wanja Lundby Wedins LO pumpar in pengar till partiet trots LO-medlemmarnas vilja att rösta på andra partier så känns det hela en smula bedrägligt!

Sedan är det ju alltid intressant med ett parti som säger sig vilja ta hand om hela rikets ekonomi men samtidigt inte har ordning på de egna interna räkenskaperna!

2 kommentarer:

  1. Det är väl allmänt känt att A-lotterierna ägs av Socialdemokraterna. Tvivlar på att någon känner sig lurad, det är ju inget de håller hemligt.

    Dessutom är valresultatet den största orsaken till Socialdemokraternas minskade intäkter, inte oreda i ekonomin. Färre mandat = mindre statliga anslag.

    SvaraRadera
  2. @ Andreas: Nähä, å det taskiga valresultatet fick inte partiet att dra åt svångremmen? Det kallar jag en typ av ansvarstagande som jag inte vill se i regeringsställning!

    SvaraRadera