8 februari 2011

Assange och olika typer av "sanningar"

Hanne Kjöller har en poäng när hon i dag på ledarsidan i DN ifrågasätter Julian Assange och dennes inställning till sanningar av olika slag.
Att grundaren av en sajt som presenterar ”sanningen”, oavsett, som det verkar, om denna är sann eller inte, inte själv är beredd att själv bli granskad eller uthängd är minst sagt intressant.
Den som sig i leken ger….

7 kommentarer:

  1. Har du läst FUP:en? Hanne Kjöller är ute och cyklar. Medvetet eller omedvetet. Låt en jurist tolka det åt dig annars.

    SvaraRadera
  2. Om du följt Assange, så har han alltid gjort skillnad mellan privatpersoner och myndigheter. Har något publicerats från Wikileaks som rör privatpersoner?
    Ta och läs häktningspromemorian innan du dy hyllar HK

    SvaraRadera
  3. Det råder inget motsatsförhållande mellan att kräva öppenhet av stater och att värna om integriteten för privatpersoner. Det ena utesluter inte det andra. Vissa rättegångar hålls exempelvis bakom lyckta dörrar.

    SvaraRadera
  4. Hanne Kjöller artikel är så fel att det är synd att kalla den för artikel. Det är fortfarande så att de flesta stödjer Assange, även i Sverige. Kvinnorna där emot har fortfarande väldigt lite stöd i Sverige och noll i resten av världen. Hanne Kjöller låter mer som en tonårstjej som berättar sin version av historian, kännslomässigt och starkt vinklad, utan någon som helst fakta.

    SvaraRadera
  5. Vad jag inte förstår är, hur ärendet i sak skulle ha förändrats sen det skedde, Jag läste också kommentarerna på Ardins blogg, och de verkade då inte alls seriösa. Nu får de tydligen inte användas som bevismaterial av försvaret. Lite oklart varför.

    Däremot har jag mycket svårt att förstå Anna Ardins inblandning i härvan. Hon ÄR känt misogyn, kan tala för sig och lägger sig pladask på rygg för en man med betydelse och kan inte inse att hon inte är wife-material...

    SvaraRadera
  6. om han nu värnade integritet för privatpersoner och var en fin och ädel man så är det ju märkligt att han låter hela världen hetsjakta två kvinnor, framförallt om han vet att han har rent mjöl i påsen, för vad skulle han annars ha att vara rädd för?

    SvaraRadera
  7. Karl

    Jag kan rekommendera Dig att läsa de läckta förhörsprotokollen antingen på Newsmill av Carlgren eller på Aktivarum blogg där Erik har följt med turerna i detalj. Läs igenom det som än så länge är förhörsprotokollens verklighet, innan Du fantiserar ihop en egen version...
    Better safe than sorry...
    Du behöver inte förlora förtroendet för Sverige som rättsstat för det...men det finns viss risk.

    SvaraRadera